Sten & Trä skyltar

 

En skylt i naturmaterial ger ett jordnära intryck. Skylten är unik och kan variera från elegant till rustik och modern.

Skyltar av sten eller trä kan gärna kombineras med andra material, som exempelvis med en botten av trä, där man väljer bokstäver och/eller logotyp av akryl eller metall.
 
Sten och träskyltar kan tas fram i olika träslag/stensorter, former och färger för att passa just er profilering.
 
 Trä
 
Hårda träslag kan anses bättre vid tillverkning av träskyltar, så som ek, teak, mahogny med flera. Det går även bra att göra skylten i andra träslag.
De olika träslagen ger skylten olika utseenden. Exempelvis är gran är att föredra då man vill att skylten ska uppfattas som rustik.
Vi erbjuder träskyltar i följande träslag:
· Ek
· Svartek
· Ask
· Lönn
· Bok
· Björk
· Al
· Körsbär
· Teak
· Mahogny
· Gran
· Furu
 
Klicka här för att läsa mer om träslagen.
 
Formen på skylten tas fram genom vattenskärning eller såg. Skylten kan göras i olika former för att passa er profilering och för att förmedla det budskap som ni vill.
 
Trä är ett känsligt material och görs sig bäst för inomhusexponering. Skylten kan även placeras utomhus, dock kommer livslängden att bli betydligt kortare.
 
För att få er text/logotyp på skylten finns olika metoder.
Träet kan graveras vilket innebär att texten/logotypen fräses ur träet. Efter detta kan det urfrästa fyllas i med valfri färg. Texten/logotypen kan även brännas in i träet. Dessa metoder kan även kombineras.
Ett annat alternativ är att göra texten/logotypen i metall eller akryl och fästa dessa på skylten. Ett antal metaller samt akrylen kan även lackeras i önskad kulör.
 
Efterbehandlingen av träet är viktig för att det ska få en längre livslängd. Skylten kan klarlackeras eller lackeras i önskad färg, inoljas med träolja eller impregneringslack.
 
Sten
 
Till skillnad från trä är sten ett mycket tåligt naturmaterial som passar utmärkt för utomhusbruk och kräver minimalt underhåll.
Formen på stenskylten tas fram med vattenskärning och anpassas efter era önskemål.
Skyltar av sten tillverkas i svart och vit marmor, samt granit. Även andra typer av sten går att använda, dock är det dessa som bäst klarar av vårt växlande klimat.
 
Text/logotyp kan djupblästras, inhuggas samt sandblästras på stenen.
Inhuggen text/logotyp samt sandblästring färgfylls gärna för att få ett tydligare resultat.
När stenen djupblästras behöver den inte färgfyllas, det blir naturliga skuggor i texten som gör den mycket tydlig. Om så önskas kan även texten/logotypen göras i metall och fästas på stenen.
Stenskylten inoljas eller poleras för att ge den en blank yta.
 

Tillbaka till bildgalleriet

  E-post: info@clarex.se  |  Telefon: 08-33 75 80  |  Stubbsunds gård, Stubbsundsvägen 19, 131 41 Nacka  |  Copyright © 1990 - 2021 Clarex Europa AB